Physiotherapy, the ultimate placebo or nocebo?​​​​​​​


    Deelname aan dit webinar kost € 66,00. Na aanmelding wordt het betaalproces automatisch gestart.
    Bekijk webinar

    Physiotherapy, the ultimate placebo or nocebo?

    -- Amarins Wijma --

    De context waarin een behandeling plaatsvindt, kan voor een groot deel de behandeleffecten beïnvloeden. Hoe we iets doen, wat we precies zeggen, wat de omgevingsfactoren zijn, etc. zijn vaak veel meer doorslaggevend dan dat we vaak denken. Placebo en nocebo zijn belangrijke contextuele factoren die begrepen moeten worden door elke therapeut.
    ​​​​​​​
    Maar hoe werkt dat? Wat is placebo en het ‘negatieve’ broertje nocebo? En hoe kunnen we deze in onze behandeling zo goed mogelijk integreren of vermijden om het maximale uit onze behandeling te halen. In deze PowerTalk gaan we het hebben over deze uitermate belangrijke concepten aan de hand van praktijkvoorbeelden. We garanderen je veel nieuwe inzichten die je meteen een geheel andere kijk zullen geven op je behandelstrategieën.
    Docent: Amarins Wijma

    Duur: 2u

    Doelgroep: Kinesitherapeuten, artsen en andere medische professionals​​​​​​​

    Accreditatie: Pro-Q Kine 4 ptn

    Dr. Amarins Wijma, is een Nederlandse fysiotherapeute die sinds 2008 werkzaam is. Zij heeft zich klinisch gespecialiseerd in chronische pijn en andere psychosomatische problemen. Naast haar werk als fysiotherapeut studeerde zij van 2010 tot 2013 Fysiotherapiewetenschappen, Klinische Gezondheidswetenschappen aan de Universiteit Utrecht.

    ​​​​​​​Na het behalen van haar master is zij tussen 2014 en 2021 gepromoveerd  is zij aan de Vrije Universiteit Brussel, Brussel, met als onderwerp: ‘Unravelling pain together, patient centered transdisciplinary pain neuroscience education’, als embedded onderzoeker in een transdisciplinair poliklinisch behandelcentrum, Transcare, in Nederland. Ook nu is zij hier, en in haar fysiotherapie praktijk Fysio de Tille, werkzaam. Daarnaast is zij betrokken bij wetenschappelijk onderzoek en geeft ze (inter)nationale cursussen op het gebied van pijn en pijnneurowetenschappelijk onderwijs. Ze is lid van de internationale onderzoeksgroep Pain in Motion

    Deel dit webinar