Revalidatie na enkelligamentblessures - het brein als sleutel in de return-to-sport​​​​​​​


    Deelname aan dit webinar kost € 66,00. Na aanmelding wordt het betaalproces automatisch gestart.
    Bekijk webinar

    Revalidatie na enkelligamentblessures - het brein als sleutel in de return-to-sport​​​​​​​

    -- Bruno Tassignon  --

    Laterale enkelligamentblessures en chronische enkelinstabiliteit komen vaak voor, vooral bij sporters. Deze Powertalk biedt praktische handvatten voor de behandeling van deze blessures. We starten met het vertalen van de nieuwste inzichten in patho-neurofysiologie van enkelligamentblessures naar de dagelijkse revalidatiepraktijk. Hoe passen het brein en het zenuwstelsel zich aan na ligamentaire enkelletsels en wat betekent dit voor jouw aanpak? 

    We verkennen hoe motorisch leren, dual-tasking, virtual reality ingezet kunnen worden in de revalidatie om de behandeling verder te optimaliseren. Bedoeling is je arsenaal in oefentherapie te verruimen en je inzicht te geven in innovatie binnen de revalidatie van enkel. Tot slot bespreken we concrete stappen voor terugkeer naar sport, met behulp van de PAASS- en ANKLE-GO-protocollen, en hoe de ROAST-richtlijnen kunnen helpen bij het monitoren van revalidatievoortgang.
    Docent: Bruno Tassignon

    Duur: 2u

    Doelgroep: Kinesitherapeuten, sportkinesitherapeuten, manueel therapeuten, (sport)artsen,...

    Accreditatie: PQK algemeen 4 ptn, PQK manueel 4 ptn

    Bruno Tassignon is professor aan de Universiteit Hasselt, gespecialiseerd in de revalidatiewetenschappen. Hij behaalde zijn doctoraat aan de Vrije Universiteit Brussel (VUB) en de Vrije Universiteit Amsterdam, waarbij hij zich richtte op functionele prestatietesten en terugkeer naar sport na enkelletsels. Na zijn doctoraat voltooide hij een Master in Epidemiologie aan de Universiteit Antwerpen. Zijn huidig onderzoek focust op de rol van neuroplasticiteit en cognitieve processen in de preventie en revalidatie van sportblessures, met speciale aandacht voor motorisch leren en technologie. Daarnaast is hij bestuurslid van de Belgian Federation of Sports Physiotherapy (BFSP) en lid van het International Ankle Consortium. Voorheen was hij docent en postdoctoraal onderzoeker aan de Vrije Universiteit Brussel en actief bij het Brussels Laboratorium voor Inspanning en TopSport (BLITS).

    Deel dit webinar